Galaxy Note 20 Serisinde 100x Yakınlaştırma Özelliği Olmayabilir!

Samsung, Galaxy S20 Ultra modeli ile birlikte 100x yakınlaştırma özelliği ve 108MP kamera sensörü sundu. Bu özelliklerin sayısal değerleri “vay canına” dedirtse de aslında o kadar da etkili olamadı ne yazık ki. Cihaz piyasaya sürüldükten birkaç sonra kamera kurulumunun kararlı çalışmadığı ve birçok kişinin sorun yaşadığına dair haberler ortaya çıktı. Bundan dolayı Samsung, Galaxy Note 20 serisinde 100x yakınlaştırma özelliğini sunmayabilir.

Kısa süre önce ortaya çıkan bir rapor, Galaxy Note 20 serisinde 100x Space Zoom özelliğinin yer almayacağını belirtiyor. Galaxy S20 Ultra’da yer alan bu özellik oldukça ilgi çekici olsa da kalite konusunda yeterli bir performans önümüze koyamıyor.

Bu bilgi yaptığı güvenilir sızıntılar ile popüler olan IceUniverse’den gelmektedir. IceUniverse’nin aktardığı bilgiye göre Samsung bu özelliğin ortaya koyduğu performanstan memnun değil. Bu nedenle şirketin farklı bir yol izlemesi olası. Samsung, gelişmiş bir telefoto kamera yerine daha mütevazi bir çözüm tercih edecektir.

Şirketin izleyeceği bu farklı çözüm yolu ile S20 Ultra modelinde yer alan yüksek çözünürlüklü sensörün Note modelinde kullanılmayacağı anlamına gelmiyor. Sızıntıyı yapan kişiye göre Galaxy Note 20 Plus modelinde Samsung’un 108MP HM1 sensörü kullanılmaya devam edecektir.

Bunun dışında şirketin Galaxy S20 Ultra modelinde kullanıcıların sıklıkla yaşadığı otomatik odak sorunu üzerinde de çalıştığı belirtildi. Galaxy S20 Ultra’nın Samsung tarafından bu yıl piyasaya sürülmüş en üst düzey donanımlı cihaz olacağı belirtiliyor. Çünkü söylentilere göre Samsung, yeni Galaxy Note 20 serisi için üst seviye bir “Ultra” modeli piyasaya sunmayacak.

“Galaxy Note 20 Serisinde 100x Yakınlaştırma Özelliği Olmayabilir!” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir