Realme Q3 5G Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Realme, orta sınıf özelliklere ve 5G desteğine sahip olan yeni akıllı telefon modelini tanıttı. Realme Q3 5G ismiyle karşımıza çıkan cihaz, MediaTek’in Dimensity 750G 5G yonga setinden güç alıyor. Ayrıca akıllı telefonda 120Hz ekran ve 48MP üçlü arka kamera kurulumu bulunmaktadır. Buna ek olarak bu modelde 30W hızlı şarj destekli ve 5.000mAh kapasiteli büyük bir batarya yer alıyor.

Realme Q3 5G Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan Realme Q3 5G modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefon sol üst köşesinde kamera deliğine sahip bir ekran ile birlikte geliyor. Bu ekranın üst ve yan çerçeveleri oldukça ince görünürken alt çerçevesi diğerlerine kıyasla daha kalın bir görünüme sahip. Cihazın arka bölümüne baktığımız zaman sol üstte yer alan dikdörtgen şeklindeki kamera modülü dikkatimizi çekiyor. Bu kamera modülü içerisinde üçlü kamera kurulumu ve bir de LED flaş yer alıyor.

Realme’nin yeni akıllı telefon modelinde güç butonuna entegre edilmiş bir fiziksel parmak izi okuyucu bulunuyor. Bağlantı noktası olarak USB Type-C portuna sahip olan cihazda aynı zamanda 3,5mm kulaklık girişi de sunulmaktadır. Realme, yeni modelinin arka tasarımını oldukça sade ve şık bir biçimde sunuyor. Akıllı telefon üreticisi, yeni modelini siyah ve gri olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile piyasaya sürüyor.

Ekran Özellikleri

Realme Q3 5G modeli, 6,5 inç boyutunda ve 1080 x 2400 piksel çözünürlüğünde bir IPS LCD ekran ile birlikte geliyor. 600 nite kadar maksimum parlaklık sunabilen bu ekranın 120Hz tazeleme hızı sunduğu belirtiliyor. Bununla birlikte akıllı telefonun ekran/gövde oranı %83,9 seviyesindedir. Ayrıca ekranın inç başına piksel yoğunluğu 405ppi değerindedir.

Kamera Özellikleri

Akıllı telefonun ekranının sol üst kısmında bir kamera deliği olduğunu belirtmiştik. Bununla birlikte Realme, bu kamera deliği içerisinde 16MP geniş açılı özçekim kamerası sunuyor. Ayrıca farklı çekim modlarını destekleyen bu ön kamera ile birlikte 1080p 30FPS videolar çekebiliyorsunuz.

Cihazın arka bölümünde ise dikdörtgen kamera modülü yer alıyor. Aynı zamanda bu kamera modülü içerisinde üçlü kamera kurulumu ve LED flaş bulunuyor. Bununla birlikte Realme, bu üçlü kamera kurulumunu 64MP geniş açılı birincil kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera ve 2MP makro kamera şeklinde sunuyor. Ayrıca HDR desteğine sahip olan bu ana kamera ile birlikte 4K 30FPS ve 1080p 30/60FPS videolar kaydedebiliyorsunuz.

Batarya Özellikleri

Realme Q3 5G modeli, 5.000mAh kapasiteli bir batarya ile birlikte geliyor. Akıllı telefonun alt kısımdaki USB Type-C portu üzerinden şarj edebiliyorsunuz. Bununla birlikte Realme, yeni modelinde 30W hızlı şarj desteği sunmaktadır. Bu sayede cihaz standart şarja kıyasla daha hızlı bir şekilde şarj olabilmektedir.

Donanım Özellikleri

Akıllı telefon gücünü MediaTek’in 5G destekli Dimensity 750G yonga setinden alıyor. Buna ek olarak cihazda 6GB ve 8GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneği sunuluyor. Aynı zamanda depolama konusunda ise cihazda 128GB dahili depolama alanı bulunmaktadır. Ayrıca akıllı telefonda MicroSD kart desteği de bulunuyor. Bu sayede dahili alanı 1TB’a kadar arttırabiliyorsunuz. Bununla birlikte akıllı telefon, Android 11 tabanlı Realme UI 2.0 ile birlikte kutusundan çıkıyor.

İşte Realme Q3 5G Özellikleri:

  • Ekran: 6,5 inç, 1080 x 2400p, 120Hz, IPS LCD
  • İşlemci: MediaTek Dimensity 750G 5G
  • RAM: 6GB / 8GB
  • Depolama: 128GB
  • Ön Kamera: 16MP
  • Arka Kamera: 48MP geniş açılı, 8MP ultra geniş açılı, 2MP makro
  • Batarya: 5.000mAh, 30W hızlı şarj
  • Boyutlar: 162,5 x 74,8 x 8,8 mm
  • Ağırlık: 189 gram
  • İşletim Sistemi: Android 11 tabanlı Realme UI 2.0
  • Renkler: Siyah, Gri

İşte Realme Q3 5G Fiyatı:

  • 6GB RAM + 128GB depolama: $200

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir