Realme 6 Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Çinli teknoloji devi Realme, Yeni Delhi’de düzenlediği etkinlikte Realme 6 ve Realme 6 Pro cihazlarını tanıttı. Şirket yeni cihazı ile, harika bir 90Hz ekran, oyun odaklı MediaTek yonga seti, 64MP kamera ve yüksek hızlı şarj teknolojilerini kullanıcılara sunuyor.

Realme 6 Teknik Özellikleri

Şirket, düzenlediği etkinlikte hem Realme 6 hem de 6 Pro’yu kullanıcıların beğenisine sundu. Realme 6‘yı farklı başlıklar altında detaylı bir şekilde bu yazımızda inceleyeceğiz.

Realme 6 Tasarım Özellikleri

Tasarımdan konusunda Realme bize iki farklı çarpıcı renk sunmuş ve bu renkleri hazırlarken kuyruklu yıldızlardan ilham almış. Cihazın arka tarafı güzel gözüküyor ancak şirket hala polikarbonat arka panel kullanmaya devam ediyor. Cihazın fiyatını göz önünde bulundurursak bazı özellikleri kısmalarına bir şey diyemeyiz. Akıllı telefonda 3.5mm kulaklık girişi, USB Type-C bağlantı noktası yer alıyor. Ayrıca fiziksel parmak izi tarayıcı ve güç düğmesi bir arada geliyor.

Realme 6 Ekran Özellikleri

Akıllı telefon, 90Hz ekran tazeleme oranına sahip 6.5 inç Full HD+ IPS LCD bir ekranla geliyor. Bu ekran 20:9 en/boy oranına ve 2400 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip. %90.5 ekran/gövde oranına sahip olan ekran, 480nit parlaklığa ulaşabilirken Gorilla Glass 3 koruması ile darbelere karşı önlem alıyor.

Realme 6 Kamera Özellikleri

Şirket, popüler akıllı telefon serisinde ön tarafta kamera deliği kullanmayı tercih etmiş. Bu kamera deliği içinde 16MP f/2.0 diyafram değerine sahip özçekim kamerası yer alıyor. Ön kamera, 120 FPS ağır çekim video, portre efekti ve işe yarar birkaç özelliği daha kullanıcılara sunuyor.

Arka tarafta cihaz, 64 MP f/1.8 diyafram değerine sahip ISOCELL GW1 sensörü kullanıyor. Dörtlü kamera düzenini benimseyen cihazda diğer kameralar ise 8MP ultra geniş açılı kamera, 2MP makro lens ve 2MP mono lens olarak sunulmuş durumda. Pro varyantından farklı olarak bu cihazda bir telefoto lens bulunmazken, 2x optik veya 20x hibrit yakınlaştırma özelliğine de sahip değil.

Realme 6 Batarya Özellikleri

Akıllı telefon, 4.300mAh kapasiteli bataryaya ve 30W VOOC Flash şarj teknolojisine sahip adaptör ile geliyor. Şirket, cihazınızı yalnızca 60 dakika %0’dan %100’e şarj edebileceğinizi söylüyor. Bu fiyat için bu özelliğin olması gerçekten keyif verici.

Realme 6 Performans Özellikleri

Akıllı telefon gücünü MediaTek Helio G90T yonga setinden alıyor. Bunun yanında en üst versiyonunda 8GB RAM ve 128GB dahili depolama alanı ile birlikte geliyor. Bu özellikler ile birlikte gecikmesiz bir oyun deneyimini kullanıcılara sunabiliyor.

Cihazda depolama alanını artırabilmeniz için MicroSD kart yuvası bulunuyor. Bu yuvayı kullanarak cihazın depolama alanını 256GB’a kadar genişletebilirsiniz. Akıllı telefon Android 10 tabanlı Realme UI arayüzü ile birlikte sunuluyor.

İşte Realme 6 Özellikleri:

  • Ekran: 6.5 inç 1080 x 2400 piksel çözünürlüklü FHD+ LCD , Gorilla Glass 3, 90Hz ekran tazeleme hızı
  • Boyut: 162.1 x 74.8 x 8.9mm
  • Ağırlık: 191g
  • Batarya: 4,300mAh, 30W VOOC hızlı şarj
  • Ön Kamera: 16MP
  • Arka Kamera: 64MP ana kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera, 2MP makro lens, 2MP mono lens
  • RAM: 4GB / 6GB / 8GB
  • Depolama: 64GB / 128GB
  • İşlemci: MediaTek Helio G90T
  • Bağlantı: Wi-Fi 802.11 b/g/n, USB Type-C
  • Renkler: Comet Blue ve Comet White

İşte Realme 6 Fiyatı:

  • 4GB RAM + 64GB depolama: yaklaşık $180
  • 6GB RAM + 128GB depolama: yaklaşık $205
  • 8GB RAM + 128GB depolama: yaklaşık $210

Akıllı telefon, şirketin çevrimiçi mağazası üzerinden 11 Mart’tan itibaren ilk olarak Hindistan’da satışta olacak. Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi konusunda herhangi bir bilgimiz yok. Türkiye fiyatını buraya tıklayarak Epey üzerinden takip edebilirsiniz.

Bu haber hakkındaki düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir