OPPO A54 Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

OPPO, giriş seviyesi özelliklere sahip olan yeni akıllı telefon modelini tanıttı. OPPO A54 ismiyle karşımıza çıkan cihaz, MediaTek’in Helio P35 yonga setinden güç alıyor. Bununla birlikte akıllı telefonda üçlü arka kamera kurulumu bulunmaktadır. Aynı zamanda uygun fiyatlı akıllı telefon modeli, 5.000mAh kapasiteli büyük bir batarya ile geliyor.

OPPO A54 Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan OPPO A54 modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Şirketin yeni uygun fiyatlı modeli su damlası çentiğine sahip bir ekran ile birlikte karşımıza çıkıyor. Üst ve yan çerçeveleri ince olan bu ekranın alt çerçevesi diğerlerine kıyasla daha kalın bir görünüme sahiptir. Arka bölümde ise sol üst köşeye dikdörtgen kamera modülü yerleştirildiğini görüyoruz. Bu modül içerisinde ise üçlü kamera kurulumu ve bununla birlikte bir de LED flaş konumlandırılmaktadır.

Arka bölümde kamera modülü ve “OPPO” logosu dışında başka bir detay yer almazken cihazın güç butonuna entegre edilmiş bir fiziksel parmak izi okuyucusuna sahip olduğunu görmekteyiz. Bağlantı noktası olarak USB Type-C portuna sahip olan akıllı telefonda ayrıca 3,5mm kulaklık girişinin mevcut olduğunu belirtelim. OPPO, yeni uygun fiyatlı modelini siyah ve mavi olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile satışa sunuyor.

Ekran Özellikleri

OPPO A54 modeli, 6,51 inç boyutunda ve 720 x 1600 piksel çözünürlüğünde bir IPS LCD ekran ile birlikte geliyor. Yüzde 82 seviyesinde ekran/gövde oranına sahip olan akıllı telefonun ekranı 480 nite kadar parlaklık sunabilmektedir. Bununla birlikte 20:9 en/boy oranı ile sunulan bu ekranın inç başına piksel yoğunluğu 270ppi değerindedir.

Kamera Özellikleri

Akıllı telefonun ekranında su damlası çentiği yer aldığını zaten belirtmiştik. Bununla birlikte şirket bu çentik içerisinde 16MP, f/2.0 diyafram açıklığına sahip geniş açılı bir özçekim kamerası sunuyor. Ayrıca HDR desteğine sahip olan bu ön kamera ile birlikte 1080p 30FPS kalitesinde videolar kaydedebiliyorsunuz.

Bununla birlikte arka bölümde ise dikdörtgen kamera modülü içerisinde üçlü kamera kurulumu ve LED Flaş yer alıyor. Aynı zamanda bu üçlü kurulum 13MP geniş açılı ana kamera, 2MP makro kamera ve 2MP derinlik algılayıcı sensör olarak sunuluyor. Ayrıca HDR desteğine sahip olan arka ana kamera ile birlikte 1080p 30FPS videolar çekebiliyorsunuz.

Batarya Özellikleri

OPPO A54 modelinde 5.000mAh kapasiteli büyük bir batarya yer alıyor. Cihazı alt kısımda yer alan USB Type-C portu üzerinden şarj edebiliyorsunuz. Bununla birlikte bu modelde 18W hızlı şarj desteği sunulmaktadır. Ayrıca bu hızlı şarj desteği çok hızlı olmasa da standart şarja kıyasla daha hızlı bir şekilde şarj edebilmektesiniz.

Donanım Özellikleri

OPPO’nun yeni uygun fiyatlı modeli gücünü Mediatek’in Helio P35 yonga setinden alıyor. Aynı zamanda 4GB RAM’e sahip olan akıllı telefonda 128GB dahili depolama alanı bulunuyor. Bununla birlikte microSD kart yuvası sayesinde bu dahili depolama alanını 256GB’a kadar arttırabiliyorsunuz. Ayrıca akıllı telefon, Android 10 tabanlı ColorOS 7.2 arayüzü ön yüklü bir şekilde kutusundan çıkıyor.

İşte OPPO A54 Özellikleri:

  • Ekran: 6,51 inç, 720 x 1600p, IPS LCD
  • İşlemci: MediaTek Helio P35
  • RAM: 4GB
  • Depolama: 128GB
  • Ön Kamera: 16MP
  • Arka Kamera: 13MP geniş açılı, 2MP makro, 2MP derinlik algılayıcı sensör
  • Batarya: 5.000mAh, 18W hızlı şarj
  • Boyutlar: 163,9 × 75,7 × 8,4 mm
  • Ağırlık: 186 gram
  • İşletim Sistemi: Android 10 tabanlı ColorOS 7.2
  • Renkler: Siyah, Mavi

İşte OPPO A54 Fiyatı:

  • 4GB RAM + 128GB dahil depolama: $185

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir