iPhone XR, 2019’da En Çok Satan Akıllı Telefon Oldu

iPhone XR, 2019 yılının dünyada en çok satan akıllı telefonu oldu. Pazar araştırma şirketi Omdia’nın en son verilerine göre Apple, 2019 yılında yaklaşık 46.3 milyon adet iPhone XR satış başarısı gösterdi. Yine bu rapora göre, iPhone 11 modeli 37.3 milyon adet satış gerçekleştirerek Apple’ın kasasına para doldurdu.

iPhone 11 modelinin 2019 yılının sonunda ve iPhone XR modelinin de 2018 yılının sonunda piyasaya sürüldüğünü belirtmekte fayda var. Yani yapılan analizleri buna göre değerlendirmemiz daha uygun olacaktır. Bununla beraber, en çok satan akıllı telefonlar sıralamasında ilk 5 içerisinde Samsung firması da vardı. Şirketin Galaxy A10, A50 ve A20 isimli orta sınıf akıllı telefonları sırasıyla 30.3 milyon, 24.2 milyon ve 19.2 milyon adet satış sayılarına ulaştılar.

Listeyi incelediğimiz zaman Samsung veya Apple markalı olmayan sadece tek bir cihaz görebiliyoruz. Bu cihaz Xiaomi’nin Redmi Note 7 modeli. Bu model 2019 yılında dünya çapında 16.4 milyon satış sayısına ulaşmış durumda. Listenin altıncı sırasında 17.4 milyon satış adediyle iPhone 11 Pro Max, yedinci sırasında 17.4 milyon satış adediyle iPhone 8, dokuzuncu sırasında 15.5 milyon satış adediyle iPhone 11 Pro ve onuncu sırasında 15.2 milyon satış adediyle Galaxy J2 Core modeli yer alıyor.

Yeni modellerden sonra iPhone XR’a yapılan indirim ile Apple milyonlarca müşteri kazandı. Şirket, bu yıl uygun fiyatlı bir Android alternatifi telefon üzerinde çalışıyor. Bu alternatif uygun fiyatlı telefon iPhone SE modelinin halefi olacak. Bu modelin ismi iPhone SE 2 veya iPhone 9 olabilir. Uygun fiyatlı model tanıtıldığı zaman iPhone XR modelinin momentumunu yakalayabilecek mi hep birlikte göreceğiz.

Bu haber hakkındaki düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir