Google Pixel 4a Modeli, 22 Mayıs Tarihinde Tanıtılabilir

0

Google’ın orta sınıf akıllı telefonu Pixel 4a ile ilgili son zamanlarda birçok söylenti var. Şirketin, Google I/O 2020 etkinliğinde bu cihazı tanıtması bekleniyordu ancak koronavirüs salgını nedeniyle bu etkinlik tamamen iptal edildi. Şimdi ise bir internet sitesi üzerinden Google Pixel 4a modeli ile ilgili iddia ortaya atıldı. Bu iddiada cihazın 22 Mayıs’tan itibaren satışa sunulabileceği belirtiliyor.

İddianın paylaşıldığı Alman internet siresinde, Pixel 4a modelinin 22 Mayıs’ta Almanya’nın Düsseldorf şehrinde satışa sunulmaya başlanacağı bildirildi. Bu iddia çeşitli kaynaklara dayandırıldı ve Vodafone operatörünün cihazı zaten satış için listelediği ve satışların belirttiğimiz tarihten itibaren başlayabileceği söylendi.

Şu anda ne yazık ki cihazın fiyatlandırmasına ait herhangi bir veri yok. Google tarafından cihazın lansman tarihine dair bir bilgi de paylaşılmış değil. Şirket, söz konusu tarihten önce bir çevrimiçi etkinlik düzenleyeceğini duyurabilir. Bunun dışında Google, Apple’ın iPhone SE 2020 modelinde yaptığı gibi sessiz sedasız internet sitesinde yayınlayacağı bir tanıtım yazısı ile de bu cihazı piyasaya sürebilir.

Dilerseniz biraz da cihazın teknik özelliklerinden bahsedelim. Akıllı telefon ekranının sol üst köşesinde bulunan bir deliğe entegre edilmiş 8MP özçekim kamerası ile gelecek. Bu delikli ekran 5.81 inç boyutunda, 1080 x 2340 piksel çözünürlüğünde OLED ekran olarak sunulacak. Ayrıca bu ekran inç başına 400ppi piksel yoğunluğuna sahip olacak.

Google, Pixel 4a Modeli ile iPhone SE’ye Rakip Olmak İstiyor

Akıllı telefonun gücünü Qualcomm’un Snapdragon 730 yonga setinden alması bekleniyor. Bu cihazda büyük olasılıkla 18W hızlı şarj desteğine sahip 3.080mAh kapasiteli batarya kullanılacak. Cihazın arka tarafında fiziksel parmak izi olacak ve telefonda bir adet 3.5mm kulaklık girişi bulunacak.

Yine arka tarafta tek kameralı bir modül yer alacak. Bu modülde 12MP arka kamera ve bir adet LED flaş sunulacak. Akılı telefonun 4GB RAM, 64GB ve 128GB olmak üzere iki depolama alanı seçeneği ile gelmesi muhtemel gözüküyor.

Söylentilere göre cihazda çok fazla renk seçeneği olmayacak. Yine söylentilere göre Google, Pixel 4a modeli ile Apple’ın iPhone SE 2020 modeline rakip olacak bir fiyatlandırma belirleyecek. Akıllı telefonun $399 gibi bir fiyat etiketi ile sunulacağı tahmin ediliyor.

“Google Pixel 4a Modeli, 22 Mayıs Tarihinde Tanıtılabilir” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir