Facebook Messenger İçin Ekran Paylaşma Özelliği Test Ediliyor

Facebook Messenger, Facebook’un birincil sosyal medya platformunda sohbet etmek için kullanılan tek başına bir uygulama oldu; öyle ki, Android için birincil Facebook uygulaması bile, Messenger’ı kurmaya yönlendirilmeden özel olarak kişilerle konuşmanıza izin vermiyor. Messenger’ın kendine özgü yararları ve önemsiz yönleri var, ancak Facebook sürekli olarak kullanıcıların sohbet uygulamasına bağlanmasını sağlamak ve onu birincil iletişim şekli olarak kullanmak için yeni yollar araştırıyor. Facebook’un Messenger için çalıştığı en yeni özellik, ekran paylaşım işlevselliğini sağlıyor.

Üretkenlik mühendisi Jane Manchun Wong’a göre; Facebook, kısa süre önce Messenger uygulaması kullanıcıları için “Ekran Paylaşma” özelliğini getirme konusunda çalışmaya başladı. Özelliğe Sesli/Görüntülü arama ekranında bir düğme olarak erişilebilir. Kullanıcı ekran paylaşımını açtığında, kamera kapanır ve sohbetteki kullanıcılar, kullanıcının ekranında aktif olarak görüntülenen içeriği görebilir. Android’de, Ekran Paylaşımı yalnızca kullanıcı ekranda görüntülenen içeriği yakalamak için Messenger’a izin vermişse çalışır.

Şimdiye kadar, bu özellik yalnızca diğer tarafla, görüntülenen içeriği paylaşıyor gibi görünüyor. Şimdilik, bu özellik, belki de fikirlerini almak için arkadaşlarınızla hızlı bir şekilde içerik paylaşırken veya torunların büyükbabalarının cihazlarındaki sorunları göreceli olarak kolaylıkla gidermelerine ve aynı şekilde özel bir uygulama kurma gereksinimini ortadan kaldırmasına yardımcı olacak. Facebook’un çeşitli rolleri yerine getirmek için uygulamalarını çeşitlendirdiği bilinmektedir, bu yüzden ekran paylaşım işlevselliğini anlık mesajlaşma uygulamasıyla bütünleştiren şirket, bizi bu özellik ile pek de şaşırtmıyor. Bu özellik şu anda geliştirilme aşamasında olduğundan, kararlı bir sürümde kullanma ihtimaliniz şimdilik yok.

Kaynak: 
https://www.xda-developers.com/facebook-messenger-screen-sharing/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir