Emeklilikte Yaşa Takılanlar İlk Maaşını Ne Zaman ve Ne Kadar Alacak Cumhurbaşkanı Açıkladı!

0

Son dakika haberi: Aylardır tartışılan EYT’de düğüm çözüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar’a (EYT) ilişkin yaptığı açıklamada, yaş sınırının olmadığını duyurmuştu. Peki EYT’liler ilk emekli maaşlarını ne zaman alacak? EYT’de süreç nasıl işleyecek? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, gündeme ilişkin konuları ve EYT’de merak edilenleri katıldığı canlı yayında açıkladı. Öte yandan Bakan Bilgin, sözleşmeliye kadro düzenlemesinin detaylarını da paylaştı.

Son dakika haberi: Türkiye yeni yıla girerken, vatandaşların en çok merak ettiği, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve asgari ücret konuları çözüme kavuştu. 2023’te 8 bin 506 lira olarak belirlenen asgari ücretin ardından bu kez EYT konusu nihayete erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamayla EYT düzenlemesini kamuoyuna duyurdu. Konuya ilişkin olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT’de merak edilenleri TRT Haber ekranlarında yanıtladı. İşte EYT düzenlemesinin detayları…

Bakan Bilgin’in açıklamalarından  önemli kısımları!

Teknik ve ekonomik çalışmaları tamamladık ve EYT sürecini sonuçlandırdık. Milletimize hayırlı uğurlu olsun.

SÜREÇ NASIL DEVAM EDECEK?

Süreç aşama aşama ilerleyecek. Meclis kararını verecek. Ocak ayı içinde Meclis’e ileteceğiz. Üzerimize düşen görev sorumluluğunu tamamladık. 23 senelik bir problem bu. 8 Eylül 1999 yılından önce çalışmaya başlayanları kapsayan bir durum bu. Türkiye’de ortalama bir emeklinin en az 3 kişi tarafından emeklilik primleriyle finanse edilmesi lazım.

EYT’DE YAŞ AYARLAMASI!

Artık 32-42 yaşında kimseyi emekli etmiyoruz. Şu anda EYT’lilerin yaş ortalaması 49,9 yani neredeyse 50. Bunların içinde hemen emekli olacakların ağırlıklı ortalaması 50 yaşın üzerinde. Dolayısıyla Türkiye’nin bunu yapması doğru bir zaman.Yaş şartı olmamasına rağmen 1 hafta önce EYT kararı verilmişti, dün son bir değerlendirme yaptık.

“BAŞVURULAR E-DEVLET’TEN YAPILACAK”

(SGK binaları önünde yoğunluk) Kuyrukların oluşmasına ihtiyaç yok henüz. Yasalaştıktan sonra başvurular kabul edilecek. Yasal süreç tamamlandıktan sonra başvuru süreci başlayacak. e-Devlet üzerinden gerekli tüm hazırlıklar yapıldı zaten başvurular için.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir