Apple iPhone SE Plus Modelinin Teknik Özellikleri Sızdırıldı

Apple, ilk olarak 2016 yılında iPhone SE isimli kompakt akıllı telefon modelini piyasaya sürdü. ABD’li şirket, geçen yıl bu modelin halefi olan iPhone SE (2020) modelini tanıttı. Bu model ile birlikte eski tasarım içerisinde yeni donanım kullanıcılara sunulmuş oldu. Şimdi ise Apple, bu modelin daha büyük ekranlı bir modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Apple iPhone SE Plus olarak isimlendirilmesi beklenen akıllı telefon modelinin teknik özellikleri sızdırıldı.

Ortaya çıkan raporlara göre yaklaşan iPhone SE Plus modeli, 6,1 inç boyutunda ekranla gelecek. Bu ekranın LCD panel şeklinde sunulacağını biliyoruz çünkü uygun fiyatlı olmalı. Akıllı telefonun şu anda iPhone 12 serisine güç veren Apple A14 Bionic yonga seti ile gelmesi bekleniyor. Dolayısıyla yaklaşan akıllı telefonda 5G desteği de sunulmuş olacak.

Bununla birlikte akıllı telefonun iPhone 11 serisinde kullanılan 7nm A13 Bionic işlemcisinden güç alma ihtimali de var. Bu durum gerçekleşirse 5G desteği de olmayacaktır. Buna ek olarak kameradan bahsetmek gerekirse arkada tek kamera bulunacak. Bu arka kamera 12MP olarak sunulacak. Ön taraftaki büyük çentikte ise 7MP özçekim kamera sensörü yer alacağı iddia edildi.

Muhtemelen yaklaşan akıllı telefon IP67 derecelendirmesine sahip olacak. Bu sertifika, akıllı telefonu 1 metreye kadar suya dayanıklı olduğunu belirtecek. Yayınlanan rapor ayrıca Face ID ile birlikte güç butonuna entegre Touch ID sisteminin olacağını söylüyor. Bu da elbette kullanıcıların işine gelecektir. Çünkü iki güvenlik sistemi arasında tercih yapılabilir olacak.

Apple’ın iPhone SE Plus’ı siyah ve kırmızı olmak üzere iki renk seçeneği ile sunacağı söyleniyor. Aynı zamanda bu renklere ek olarak farklı seçenekler de sunulabilir. Ayrıca fiyatlandırmadan da bahsetmeden geçmeyelim. iPhone SE Plus’un mevcut iPhone SE’den yaklaşık $100 daha pahalı olması bekleniyor. Bu doğrultuda tahminlere göre akıllı telefonun fiyat etiketi $499 şeklinde karşımıza çıkacak.

“Apple iPhone SE Plus Modelinin Teknik Özellikleri Sızdırıldı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir