Apple, ARM Destekli Macbook Modellerini 17 Kasım’da Tanıtacak

0

Apple, geçtiğimiz günlerde bir lansman etkinliği düzenleyerek yeni iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max akıllı telefon modellerini tanıttı. Kasım ayında ise Apple tarafından bir başka sürpriz bizi bekliyor olacak. ABD merkezli teknoloji devi, kendi geliştirmiş olduğu ilk ARM destekli Macbook modellerini 17 Kasım tarihinde tanıtacak.

Popüler şirket, Macbook modellerinde kullandığı Intel Core işlemcilerden vazgeçerek kendi geliştirmiş olduğu ARM tabanlı Apple Silicon işlemcilere geçiş yapacak. Şirket, WWDC sırasında Haziran ayında Intel’den uzaklaşıp kendi silikon çiplerine geçeceğini duyurmuştu. Bununla birlikte o gün açıklanan tek gerçek donanım, Apple A12Z Bionic tarafından desteklenen Mac mini tabanlı Developer Transition Toolkit idi.

ARM Destekli Apple Silicon İşlemcilerden Güç Alacak Olan Mac Modelleri Yakında Geliyor!

Teknoloji uzmanı Jon Prosser, ARM tabanlı Mac modellerinin tanıtılacağı Apple etkinliğinin 17 Kasım’da planlandığını bildirdi. Apple’ın planlamış olduğu bu etkinliğin tarihini, etkinlikten bir hafta önce yani 10 Kasım’da resmi olarak onaylayacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Apple’ın 17 Kasım’da ilk ARM destekli Mac’leri AirPods Studio ile birlikte tanıtacağı iddia ediliyor.

Resmi olmayan bilgiler, 12 inçlik bir MacBook modelinin Apple tasarımı bir yonga seti tarafından çalıştırılan ilk macOS cihazı olacağını iddia ediyordu. Aynı zamanda bu yonga setinin, iPhone ve iPad’lerde kullanılan A14’ün yükseltilmiş bir sürümü olan Apple A14X olacağı belirtiliyordu. Yine de, bu Apple tarafından onaylanmadı. Mac serisini tamamen Apple’ın kendi Silicon işlemcilerine geçirmek için yaklaşık iki yıla ihtiyaç duyacağı belirtiliyor. Bu nedenle en az bir iki modelin daha Intel işlemcilere sahip olmasını bekleyebiliriz.

Jon Prosser, ARM Mac etkinliğinde Apple’ın ilk kulak üstü kulaklık modeli olacak olan AirPods Studio’da “bir şey daha” olacağını ekliyor. Bunlar iki versiyonda satışa sunulacak: Sportif olanı $350’a ve premium model ise $600 fiyat etiketiyle satışa çıkacak. Daha önceki söylentiler AirPods Studio modelinin yeni nesil iPhone modelleriyle birlikte tanıtılacağına işaret ediyordu ancak Apple, bunun yerine HomePod Mini cihazını tanıttı.

“Apple, ARM Destekli Macbook Modellerini 17 Kasım’da Tanıtacak” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir